OM COSPACE

“Coworking Spaces” har funnits i USA och i de större europeiska städerna ganska länge. New York/San Francisco sägs vara platserna där det hela började, och idag finns det tusentals Coworking Spaces över hela världen. Ett Coworking Space är inte ett traditionellt kontorshotell vilket ofta innebär små kontor med stängda dörrar och hyresgäster som knappt vet vad grannkontoret sysslar med. Ett Coworking Space strävar istället efter att vara en levande miljö med inspirerande människor och högt i tak.

“Nästa generation präglar kontoren” av ADAM HILLERBRAND RUNE, Dagens Industri (betallänk)

Tanken är enkel. En samlingsplats för arbete, där individer från alla möjliga näringsgrenar jobbar under samma tak och delar allt från WiFi till mötes- och fikarum. Insikter från Coworking Spaces runtom i världen bevisar också att människor som jobbar i dessa miljöer även delar så mycket annat. Kunskap, erfarenheter, kontakter… för att inte tala om alla projekt och arbetsutbyte som ofta uppstår i dynamiska Coworking Spaces.

De flesta progressiva idéer som har sitt ursprung i den “stora” världen brukar ju för eller senare landa även i Sverige, och nu börjar även vi svenskar inse det fina och utvecklande med att jobba tillsammans… även om man inte tillhör samma företag.

COSPACE BORLÄNGE

Borlänge må vara en liten stad sedd med globala glasögon men det är en kreativ, expansiv och dynamisk miljö för företag liksom entreprenörer. COSPACE BORLÄNGE erbjuder prisvärda och attraktiva arbetsplatser mitt i stan för en överkomlig kostnad. Läs mer om våra olika arbetsplatser och vad de kostar att hyra här.

PROJEKTET COSPACE DRIVS AV…

ANDERS TUNESTAM

Företagare sedan ca 30 år och driver idag ett mikrorosteri för kaffe i Borlänge. Tiden som ägare och VD på Kaffebönan AB kan visa på en unik kompetens att vända bolag till framgång.

Anders är en av teammedlemmarna i riskkapitalbolaget Dalecarlia Growth AB. Han är styrelseordförande i ett externt bolag samt har suttit som ordförande i Företagarna i Säter och vice ordf i Borlänge. Har även suttit som styrelseledamot inom bankväsendet liksom ordförande/ledamot i ideella föreningar.

JONAS NYSTRÖM

Egen företagare till/från sedan 2000. Har jobbat/bott i Sverige, Luxembourg och Österrike men under flera år även drivit webbyrå i Chicago. Jonas har även jobbat inom startup-sfären i Palo Alto/San Francisco.

Har stor erfarenhet från coworking-rörelsen sedan över 15 år tillbaka, speciellt från USA. Jobbar idag främst med brand/customer loyalty och CRM-relaterade projekt men också som copywriter/översättare och med viss digital media-produktion.

[ninja_form id=3]