Avtals- och trivselregler

Avtals- och trivselregler, CoSpace Borlänge

Hej! Vi hoppas att du kommer trivas hos oss. På CoSpace kommer du träffa nya, roliga människor, hitta en skön arbetsmiljö och få ut maximalt av dina arbetsdagar – professionellt liksom socialt. För att allt ska fungera friktionsfritt har vi satt ihop ett regelverk som vi vill att våra hyresgäster rättar sig efter. Inte speciellt krångliga saker, ganska självklart egentligen. Välkommen till CoSpace!

Ljudnivå

CoSpace erbjuder både egna kontor, egna arbetsplatser i öppet kontorslandskap och “fria” platser i vår lounge – det kan alltså vara ganska nära till grannens skrivbord. Att visa hänsyn i de olika jobbmiljöerna och bibehålla en låg ljudnivå är viktigt. Alltså:

  • Telefonsamtal sker i normal samtalston i loungen, pentryt eller i något av telefonbåsen, om du inte har ett eget kontor
  • Sätt gärna mobilen på ljudlöst/vibrera om du jobbar i loungen eller i det öppna kontorslandskapet, och ta med dig mobilen därifrån eller stäng av den när du lämnar din arbetsplats
  • Använd hörlurar om du lyssnar på musik eller annat

Allmän hyfs & sunt förnuft

“Uppför dig som folk”, helt enkelt 🙂 CoSpace är en arbetsplats och det är många personer som ska samsas om utrymmet.Några enkla regler:

  • CoSpace är en arbetsplats där vi tar emot besökare, så håll god ordning på din plats
  • Lämna ytterkläder i för detta avsett utrymme
  • Det är alltid OK att säga till om/när någon stör dig
  • Försök undvika starka dofter på kontoret, vi är alla olika känsliga
  • Tänk på och respektera var och ens personliga utrymme

Äta & dricka

Gratis frukt, vatten & kaffe hittar du i pentryt, och är till för konsumtion på plats för eget bruk, och är alltså inte avsedd för att ta med sig hem eller konsumera i överdåd. Ät gärna din lunch i anslutning till pentryt också – en “aromatisk” mikrovärmd braxlåda med Emmentaler och surkål kanske inte uppskattas av alla. Fikar du på din arbetsplats så visa hänsyn. Plocka undan efter dig i köket när du ätit eller fikat, och ladda gärna diskmaskinen.

Mötesrummen

Boka inte mer tid än du behöver, och “säkra inte upp” mötesrum som du inte vet säkert om du faktiskt kommer att behöva. Om du har bokat ett mötesrum och ditt möte blir inställt – boka då av mötesrummet så att det blir tillgängligt för någon annan.

Gäster & besökare

Du får såklart ha gäster som kommer och hälsar på och/eller har möten i anslutning till ditt kontor/din arbetsplats. Dock tillåter vi inte regelbundna besökare som “snyltar” på en hyresgästs kontor eller arbetsplats. Kort sagt: Den som regelbundet och/eller ofta vill jobba på CoSpace Borlänge måste själv bli hyresgäst och inte “åka snålskjuts” på någon annan hyresgäst.

Evenemang i lokalerna

Ibland kan vi komma att ha olika typer av evenemang i vår lounge. Det kan vara en så kallad företagsfrukost, en föreläsning eller annan typ av tilldragelse under organiserade former. Dessa kommer primärt att ske morgnar 7.00-9.00 eller kvällar 16.00-21.00 eller under helger. Dessa kommer i god tid att annonseras i CoSpace lokaler. Vill du genomföra någon typ av evenemang i våra lokaler? Stäm av med någon CoSpace-ansvarig innan du bokar något, så vi kan säkra att ditt evenemang går att genomföra med hänsyn till andra gäster samt lagar och förordningar.

Printer/Kopiator/Scanner

Vår Printer/Kopiator/Scanner-enhet hittar du i anslutning till receptionen. Tala med värd/värdinna för att få tillgång till denna via det trådlösa nätverket. Möjligheten att kunna skriva ut/kopiera/scanna skall inte okynnesutnyttjas och vi har därför satt ett tak på max 25 ark per person/vecka.

Djur…

…såsom hundar, katter, marsvin eller andra djur av något som helst slag är inte tillåtna på CoSpace.

Alkohol & droger

Alkoholförtäring är bara tillåtet under av CoSpace organiserade former, såsom till exempel organiserad After Work (slutet sällskap). Rökning förbjuden, liksom användande av droger.

Diskriminering & Rasism

“Diskriminering är när en person eller grupp av personer gör åtskillnad mellan olika människor som inte bygger på meriter eller talanger. Det anses diskriminerande att göra åtskillnad på grund av sådana egenskaper som anses medfödda, förvärvade eller ibland valda eller grundläggande för den kulturella identiteten. Sådana egenskaper kan vara till exempel kön, etnicitet, funktionsnedsättning, klädstil, ålder, hudfärg, inkomst, kroppsbyggnad, sexuell läggning och religiös eller politisk åsikt.” Diskriminering & rasism i alla former är inte välkommet på CoSpace – här tillämpas 100% jämlikhet & jämställdhet.

Vårdat språk

Svordomar, vulgära/rasistiska/sexistiska/kränkande uttalanden undanbedes vänligt men bestämt.

Sexuella kränkningar och trakasserier

Sexuella kränkningar och trakasserier tolereras inte på CoSpace. Vissa tycker detta ämne innehåller gråzoner… CoSpace tolkar det såhär: “Sexuella trakasserier är när en person blir utsatt för kränkande behandling eller bemötande av sexuell natur, som kränker den utsattas värdighet och/eller personliga integritet. Ett exempel på sexuella trakasserier kan vara när en person blir utsatt för fysisk beröring, blickar eller kommentarer som personen ifråga själv upplever som kränkande.” Kort sagt – behandla dina kollegor/grannar/arbetskamrater osv. med samma respekt du själv förväntar dig – allt handlar ju i slutändan om sunt förnuft och att visa varandra hänsyn.

Sammanfattningsvis…

…verkar väl inte detta så krångligt, eller hur? Vi vill att alla ska få ut maximalt av sin tid hos oss och om alla följer ovanstående regelverk så blir det knappast några problem. Coworking spaces finns över hela världen och funkar alldeles utmärkt – det kommer det göra i Borlänge också. STORT & VARMT välkommen till oss!

[ninja_form id=3]